Najważniejsze targi w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej poświęcone sektorowi spożywczemu WorldFood Poland odbyły się w dniach 18-20 kwietnia 2023 r. w EXPO XXI w Warszawie. Już po raz dziewiąty połączyliśmy całą branżę w trakcie jednego wydarzenia.
fot. materiał prasowy
Po okresie spowolnienia gospodarczego, spowodowanego inflacją, wojną na Ukrainie oraz pandemią i związanymi z nią lockdownami, uczestnictwo w wartościowych targach branżowych stało się kluczowym elementem strategii marketingowej wielu firm. W trudnym okresie dla biznesu, wiele firm świadomie dąży do rozwoju i budowania pozytywnego wizerunku na arenie krajowej i międzynarodowej.
Na targach WorldFood Poland wystawiło się aż 289 firm, a 45% z nich było zagranicznych. Odwiedzający mieli okazję poznać i degustować produkty, które jeszcze nie są dostępne na polskim rynku. Polscy i zagraniczni producenci i dystrybutorzy przedstawili niezwykle szeroką gamę jakościowych produktów, w tym wiele nowości. Całe wydarzenie uzupełnione zostało bogatą ofertą merytoryczną - ponad 40 debat i prelekcji na dwóch scenach, a także liczne atrakcje i konkursy, co czyniło targi nie tylko doskonałą okazją do nawiązania kontaktów biznesowych, ale również wspaniałą rozrywką.
Prawdziwie międzynarodowy charakter
Nasi odwiedzający mieli niepowtarzalną okazję podziwiać aż 289 stoisk wystawców pochodzących z 32 różnych krajów. Wśród nich znalazły się piękne pawilony narodowe: Tunezji, Ukrainy, Tajlandii, Grecji, Macedonii Północnej i Sri Lanki. Na targach nie mogło oczywiście zabraknąć specjalnej strefy Bellavita i Iberica dedykowanej kulinariom Włoch i Hiszpanii - oferującej szeroki wybór wysokiej jakości produktów spożywczych oraz trunków z obu krajów.
W pawilonie Bellavita odbyło się Food & Wine Academy, które zaoferowało uczestnikom niezwykłe doznania kulinarne, wypełniając halę zapachami wykwintnych włoskich specjałów. To...