nowe miejsce

L'Osteria wnosi radość i smak Włoch do Polski

2023-10-06

Atmosfera włoskiej gościnności, makaron z własnej manufaktury, wyjątkowo duże pizze, których połówki mogą różnić się smakiem i obfite porcje stworzone do dzielenia się – za to Europejczycy pokochali sieć włoskich restauracji L’Osteria, która 28 września 2023 r. zadebiutowała nad Wisłą. Lokal otwarty w Centrum Praskim Koneser to dopiero pierwszy przystanek na kulinarnej mapie Polski. W ciągu najbliższych 5 lat ich liczba ma wzrosnąć do dziesięciu.

LOsteria wnetrze

fot. materiał prasowy

Fani niepowtarzalnego włoskiego klimatu i pysznego jedzenia w Polsce mają powód do radości. L’Osteria - marka włoskich lokali, licząca obecnie ponad 160 restauracji w ośmiu krajach Europy – zawitała również do Warszawy. Założyciele konceptu od lat udowadniają, że oferta przystępna cenowo nie oznacza rezygnacji z jakości – w L’Osterii makaron pochodzi z własnej manufaktury, kawa z własnej palarni, a oliwa tłoczona jest we współpracy z zaprzyjaźnionymi producentami.   

La Dolce Vita w najlepszym wydaniu

Historia marki L’Osteria sięga 1999 r., kiedy w Norymberdze została otwarta pierwsza restauracja. Wkrótce La Famiglia poszerzyła się o kolejne lokale, żeby dzisiaj być obecną nie tylko w Niemczech, ale również m.in. w Austrii, Szwajcarii, Wielkiej Brytanii czy Francji. Osteria to we włoskiej świadomości zajazd, gospoda, nieformalne miejsce spotkań. Marka restauracji czerpie z tradycji garściami, tworząc tętniące życiem lokale.

Pierwsza w Polsce restauracja łączy w sobie swobodny charakter i dopracowany w każdym szczególe, stylowy wystrój. Wnętrze utrzymane w ciepłych barwach wyróżniają dodające szyku akcenty drewna i naturalnego marmuru. Formalny charakter równoważą przemyślane detale, m.in. podawana gościom sól rodem z włoskiego supermarketu, czy miseczki z pistacjami na barze. Do Włoch przenoszą gości nie tylko jedzenie, wnętrze i atmosfera, ale również nieoczywiste rozwiązania, takie jak lekcje włoskiego, rozbrzmiewające z głośników w łazienkach. L’Osteria jest otwarta dla wszystkich, w jej progach odnajdą się goście w każdym wieku i chcący spędzić razem czas z różnych powodów - grupy przyjaciół, rodziny z dziećmi, partnerzy biznesowi na firmowym lunchu czy pary podczas romantycznej kolacji. W L’Osterii nie nudzą się również najmłodsi. Na odwrocie specjalnie przygotowanego menu znajdą kolorowankę, która umili im oczekiwanie na posiłek.

- L’Osteria ma na celu stworzenie przyjaznego miejsca, pełnego serdeczności i...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl

To też może Cię zainteresować









 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail