Kakao w nowej roli

2023-10-22

Czekolada ma swoje  święto dziewięć razy w roku. A jej historia liczy już 7500 lat i wciąż powstają nowe rozdziały. Żeby nie wychodzić z kakaowego kręgu trzeba zasugerować dopisanie do takiego wykazu powiedzmy „Dnia  soplówki jeżowatej z wyciągiem z kakao”. Naukowcy bowiem wciąż odkrywają nowe możliwości zastosowań nasion kakowca. Z powodzeniem!

Zrzut ekranu 2023 10 22 o 00.58.49

 fot. materiał prasowy 

Majowie i Aztekowie specjalnie przygotowane kakao (pienisty napój czekoladowy łączyli z papryką chilii), nazwali napojem  bogów, a w XXI wieku, w  nowej koncepcji preparatowy duet jako suplement  może otrzymać miano kapsułek ratunkowych. Dostał nazwę LM (od lion’s mane, czyli lwia grzywa,  to inne określenia soplówki jeżowatej) + T (od teobrominy) i występuje pod marką MushUp.

Innowacyjny suplement spełnia potrzeby konsumentów, gdyż przede wszystkim poprawia nastrój, do tego podnosi poziom...


Aktualności
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail