Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie wracają do Poznania

2024-03-28

Po rocznej przerwie na listę organizowanych konkursów kulinarnych wracają Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie – Memoriał Mariana Tarnawskiego. Czwarta edycja tego wydarzenia odbędzie się 11 kwietnia 2024 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta w Poznaniu. Stolica Wielkopolski gościła już drugą odsłonę konkursu przed trzema laty.

MEMORIA 2024 news 1200x900

fot. materiał prasowy

Udziec daniela i comber królika bazą konkursowych dań

Tym razem podstawą dań głównych będą udziec dzikiego daniela z kością oraz comber królika z łatą i nerkami.

Mięso dzikiego daniela niesłusznie spotyka się z małym zainteresowaniem szefów kuchni. Daniel, jeden z mniejszych przedstawicieli naszych jeleniowatych, często bywa bowiem utożsamiany z hodowlą, w której faktycznie jest popularny. Pozyskujemy jednak mięso tego gatunku również ze środowiska naturalnego i właśnie z takim surowcem o najwyższych wartościach kulinarnych zmierzą się zawodnicy podczas mistrzostw – mówi Gabriel Mularczyk, dyrektor handlowy firmy Las-Kalisz, głównego organizatora konkursu.

Uczestnicy będą musieli ponadto wkomponować do swoich receptur produkty dodatkowe: do dania z daniela pastę ze zredukowanego czerwonego wina i wina porto marki Chef, a do dania z królika pastę ze zredukowanego białego wina marki Chef i ser bursztyn z linii Skarby Serowara.

Startujący w konkursie kucharze powinni się wykazać znajomością wykorzystania różnych elementów tusz w optymalny sposób, tak by uzyskać najlepszą teksturę i wydobyć z produktu to, co w nim najlepsze pod względem smaku. Poprzeczka jest ustawiona wysoko....


Aktualności
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail