Gdy słyszysz „Knorr”, myślisz o kostkach bulionowych, Gorącym Kubku, gotowych daniach typu fix i sosach sałatkowych. Marka Knorr, znana i ceniona na całym świecie, ma już 186 lat, a jej produkty trafiają na stół co trzeciej rodziny na świecie. Produkty marki powstają także w fabryce Unilever w Poznaniu – jednym z najnowocześniejszych zakładów firmy w sektorze spożywczym!
fot. materiał prasowy
Niedzielny rosół, świąteczna grzybowa, szybki żurek w kubku czy grillowa sałatka – wszystkie te dania łączy to, że ich przygotowanie może być proste, szybkie, a smak satysfakcjonujący, dzięki produktom, które wytwarzane są także w polskiej fabryce. Marka Knorr należąca do Unilever ma w swojej ofercie ponad 5 000 produktów dostępnych na 90 światowych rynkach. Za produkcję nudli czy gotowych dań typu fix tej marki odpowiadają pracownicy z Poznania. Produkty Knorr zrewolucjonizowały gotowanie na całym świecie, a na kluczowych rynkach, na których są obecne, 60% konsumentów ma je w swoich kuchniach.
Bulionowa rewolucja
Przygotowanie tradycyjnego bulionu trwa co najmniej godzinę, nie licząc czasu potrzebnego na krojenie i obieranie warzyw. Pojawienie się kostek bulionowych diametralnie zmieniło ten proces. Teraz wystarczy zagotować wodę, by uzyskać smak, który wcześniej wymagał długiego gotowania. Od momentu, gdy Knorr wprowadził pierwszą kostkę bulionową w 1912 roku, kuchnie przeszły prawdziwą rewolucję. Kostka, galaretka czy proszek – bulion w różnej formie stał się stałym elementem w niemal każdym domu, ułatwiając codzienne gotowanie. To mały składnik, który zmienił sposób, w jaki myślimy o gotowaniu – prostszy,...