Fuzja – rewitalizowany przez Echo Investment teren po dawnych zakładach włókienniczych Karola Scheiblera zyskuje nowych najemców. W historycznych oraz nowych budynkach otwartej na miasto południowej części kompleksu pojawiły się kolejne restauracja oraz koncepty z sektora fitness i beauty. Obecnie na terenie Fuzji, w północnej części inwestycji trwa rewitalizacja pozostałych obiektów wchodzących w skład pofabrycznego imperium. Fuzja znalazła się także na liście nominowanych projektów do tegorocznego Oscara nieruchomości – MIPIM Awards w kategorii najlepszej rewitalizacji przestrzeni miejskiej.
fot. Sąsiedzi
W jednym z historycznych budynków zlokalizowanych w Ogrodach Anny w Fuzji otworzył się Trzykrotny Mistrz Burgerowy. Koncept wywodzi się z kultury food trackowej, a oferowane przez restaurację burgery trzykrotnie zdobyły mistrzostwo Polski na ogólnopolskich zawodach food tracków. - Jako że „jemy oczami”, nasz personel przykłada szczególną wagę do detali na etapie składania burgera. Zwracamy uwagę, aby nasze burgery, nie tylko pieściły kubki smakowe, ale też dostarczały niezapomnianych bodźców wizualnych czy zapachowych. W naszej łódzkiej odsłonie, chcemy zaoferować naszym gościom, oprócz wyjątkowych burgerów, równie wyśmienite steki z sezonowanej wołowiny „Black Angus”. W ofercie znajdą się także Rib eye, Tomahawk, Filet Mignon, Porterhouse, T-Bone czy Sirloin – mówi właściciel restauracji.
Kolejny kulinarny koncept, który zagościł w Fuzji to Sayuri Sushi - miejsce, które sprowadziło do Łodzi prawdziwe japońskie smaki. W menu znajdują się wyjątkowe pozycje stworzone przez Sushi Mastera, który przez 13 lat doskonalił swoje umiejętności, aby tworzyć rolki będące magiczną...