W niedzielę święto pop-upowych restauracji

2016-02-18

Idea dnia restauracji (Restaurant Day, po fińsku Ravintolapäivä) narodziła się w Finlandii w 2011 roku. Początkowo obejmowała 45 wydarzeń w 13 miastach, ale w ciągu ostatnich lat objęła grubo ponad 100 miast w 30 krajach, w tym w Polsce.

rs 2016 01c 12

To jednodniowe święto jest swoistą „zabawą w restaurację”, bo nie ma na celu zarobku, a jego efemeryczność wyklucza potrzebę pisania skomplikowanych biznesplanów. Jest jednak wielką celebrą nie tylko jedzenia jako takiego, lecz także szeroko pojętej kultury gastronomicznej, wyrażającej się m.in. ideą hospitality – gościnności...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail