Eksperci na WorldFood Warsaw

W dniach 19-21 kwietnia w Warszawie odbywa się III edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw. Na jej uczestników czeka bogaty program merytoryczny – wiele konferencji, paneli dyskusyjnych, prezentacji.

W konferencjach i dyskusjach może uczestniczyć każdy zwiedzający targi. Wydarzenia przygotowane są we współpracy z najważniejszymi ekspertami z branży oraz przedstawicielami instytucji reprezentujących sektor spożywczy. Ich celem jest dostarczenie wiedzy na temat perspektyw rozwoju sektora spożywczego, dyskusja o bieżących problemach branży i nowoczesnych trendach. Program ma inspirować do działania i szukać odpowiedzi na najważniejsze pytania.

Perspektywiczne kierunki eksportowe

Wartość polskiego eksportu żywności wyniosła w 2015 roku 23,6 mld euro, a analitycy przewidują dalszy wzrost i zdobywanie nowych rynków zbytu. Ze względu na ogromny potencjał, organizatorzy postanowili poświęcić pierwszy dzień targów tematyce handlu zagranicznego. Zaprezentują ją między innymi prelegenci z Agencji Rynku Rolnego. Bariery hamujące polski handel zagraniczny przedstawią zaś eksperci zaproszeni przez Polską Federację Producentów Żywności (m.in. europoseł Czesław Siekierski, Prezes Stowarzyszenia Polska Wódka Andrzej Szumowski czy prezes Fundacji Polskiego Godła Promocyjnego Teraz Polska Krzysztof Przybył).

Ważny temat poruszy Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego określając wyzwania...



Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail