Najlepsza restauracja świata jest w Modenie

2016-06-16

Osteria Francescana z Modeny została uznana za najlepszą restaurację 2016 roku w konkursie World’s 50 Best Restaurants, zwanym potocznie konkursem San Pellegrino.

ht 2016 06b 15

Restauracja Massimo Bottury zbliżała się do pierwszego miejsca powoli ale zdecydowanie, po tym jak w 2013 i 2014 roku okupowała trzecie miejsce, a z niego w ubiegłej edycji konkursu wspięła się na drugie. Na piąte miejsce spadła Noma – trzecia w ubiegłym roku, pierwsza w 2014, co może być związane z niespokojnym duchem jej szefa Rene Redzepiego, który ostatnio zakładał pop-up swojej restauracji w Sidney, a wnętrza własnego lokalu w Kopenhadze udostępniał siostrzanemu projektowi 108.

Właściciel i szef kuchni Massimo Bottura znany jest ze swoich reinterpretacji tradycyjnych składników kuchni włoskiej, takich jak parmezan, oraz potraw – makaronów czy risotto. Na ekskluzywnej liście znalazły się zresztą cztery restauracje z Włoch –...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail