Wakacyjne przetwory – czy jesteś przygotowany na sezon?

Nasze ogródki nareszcie obrodziły ogórkami, lasy zapełniają się pysznymi grzybami, dojrzała już papryka, cukinia, a także soczyste śliwki i gruszki. Aby przez cały rok cieszyć się smakiem warzyw, owoców i grzybów warto pomyśleć o marynowaniu, którego podstawą jest dobrej jakości ocet i odpowiednie przyprawy. Jesteście przygotowani do przyrządzania wakacyjnych przetworów?

Kluczowym składnikiem podczas przygotowywania przetworów jest ocet. Warto wybrać sprawdzony produkt, jak np. ocet spirytusowy OCTIM, który powstaje w wyniku naturalnej fermentacji octowej spirytusu i nie zawiera w składzie żadnych dodatkowych substancji.

Jak powstaje ocet spirytusowy OCTIM?

Dobry ocet spirytusowy otrzymywany jest poprzez naturalną fermentację octową spirytusu. W fabryce OCTIM w Olsztynku surowiec zanim zostanie przekazany do produkcji, poddawany jest wnikliwej kontroli laboratoryjnej, m.in. na zawartość fuzli i aldehydów. Jeśli nie spełnia wyśrubowanych wymagań – jest odsyłany do producenta.

Po naturalnym procesie fermentacji ocet jest wielokrotnie filtrowany, a następnie ponownie kontrolowany i rozlewany do butelek. Dzięki temu do klientów trafia produkt najwyższej jakości.

Ponad 50 lat tradycji i doświadczenia

W wytwórni z Olsztynka, która stawia na lokalne produkty i regionalne receptury, ocet spirytusowy od lat przygotowywany jest tradycyjnymi metodami.

- W sezonie, gdy zapotrzebowanie na ocet spirytusowy jest bardzo duże,...



Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail