Slow Food będzie po raz trzeci celebrowany w Krakowie

2016-10-26

Blisko 150 wystawców, ponad 30 pokazów i laboratoriów smaku, 10 kolacji tematycznych w krakowskich restauracjach z najlepszymi szefami kuchni to dopiero początek.

 

Będą też degustacje cydrowe, piwne i winiarskie, sensoryczny plac zabaw dla dzieci, konkurs Win Świętomarcińskich, debaty, dyskusje, Festiwal Młodego Wina i rozpoczęcie akcji Gęsina na św. Marcina. To wszystko, by pokazać bioróżnorodność Terra Madre – Matki Ziemi podczas imprezy o tym właśnie tytule.

Podczas Terra Madre Slow Food Festival do Krakowa przyjadą szefowie kuchni restauracji rekomendowanych przez Slow Food Polska: Witek Iwański (Aruana – Serock), Dominik Narloch (Herbarium – Chomiąża Szlachecka), Przemek Błaszczyk (Mañana – Chorzów), Mariusz Kucharczak (Rosevia Resort), Łukasz Rakowski (Cristal – Białystok), Marzena Imiłkowski (Food Art – Gdańsk), Bartosz Gadzina (Beksien Bistro – Bielsko-Biała), Mariusz Siwak (Park Hotel – Szczecin) czy Wojciech Deres (Kafe Zielony Niedźwiedź – Warszawa). Z każdym z nich będą organizowane pokazy, warsztaty oraz kolacje w następujących krakowskich restauracjach: Trzy Rybki (szef Krzysztof Żurek), Ed Red (sous szef Przemek Skibiński i Artur Szwacki), Biała Róża (szef Michał Cichy), Amarylis (szef Michał Cienki), Filipa 18 (szef Marcin Sołtys), Miodova (szef Mateusz Turaj), Qualita (szef Marcin Dudek) i Albertina (szef Grzegorz Fic).

– Jagnięcina, dziczyzna, runo leśne, kasze, gęsina, ryby z polskich jezior i wiele innych dobrodziejstw, dają nam szansę na zabłyśnięcie w skali Europy czy świata. Cieszę się, że po latach poszukiwań inspiracji zagranicą, polska gastronomia coraz śmielej sięga po rodzime produkty i szczyci się nimi. Z całą pewnością kolacje podczas „Terra Madre” w Krakowie, to wyjątkowa okazja, by skosztować...


Aktualności
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail