W przypadku dużych zamówień dotyczących wyposażenia restauracji, hoteli czy kawiarni, w Niemczech oraz wielu innych krajach europejskich stosuje się termin HoReCa1. Z punktu widzenia klienta zakupy od dostawców HoReCa są korzystniejsze pod względem cenowym. Co więcej, łatwiej w ten sposób dopilnować, aby złożone zamówienie spełniało ich wysokie oczekiwania. Produkty HoReCa znacznie przewyższają rynkowe standardy i, choć muszą być solidne, powinny również wyróżniać się atrakcyjnym designem
Aby zapewnić, że styl i trwałość sztućców, szkła, obrusów itp. są zgodne z wymogami ich gości, restauratorzy i hotelarze muszą nieustannie poszukiwać nowych inspiracji. Wielu z nich znajduje je właśnie na targach Ambiente. Te największe na świecie targi dóbr konsumpcyjnych to idealne miejsce na prezentację produktów dla hoteli, restauracji i branży cateringowej pochodzących od producentów z całego świata. Właśnie tutaj na kupujących czeka szeroki wybór produktów oraz pomysłów, które usprawnią ich działalność. Co więcej, po zapoznaniu się z najnowszymi trendami w branży można od razu złożyć zamówienie. Taka forma zakupów ma tę zaletę, że kupujący mogą wszystkimi zmysłami ocenić jakość kupowanych produktów.
Zaufanie to podstawa działalności w tej branży. A najlepszym sposobem na zbudowanie zaufania jest osobista wymiana pomysłów i informacji. Ambiente jest do tego miejscem idealnym.Właśnie dlatego w dniach 10-14 lutego 2017 we Frankfurcie nad Menem ponownie odbędą się targi, na których spotkają się producenci i sprzedawcy detaliczni z wielu krajów. – Ambiente to dziś miejsce, w którym trzeba być, zwłaszcza jeśli prowadzi się działalność na skalę międzynarodową. To właśnie tu kupujący z całego świata mogą się spotkać i wymienić kontaktami. W trakcie targów znacznie łatwiej jest trafić do swojej grupy docelowej z branży...