Chefs Only – od zagadki kryminalnej po hazard

2016-11-15

Szefowie kuchni i cukierni z całego kraju spotkali się 7 listopada w pięknych okolicznościach mazurskiej przyrody aby wspólnie świętować Dzień Szefa Kuchni.

rs 2016 11h 03

3. edycja spotkania integracyjnego Chefs Only odbyła się w pięciogwiazdkowym Hotelu Mikołajki, w samym sercu Krainy Wielkich Jezior. Jako że najtrwalsze relacje tworzą się wtedy, gdy ludzie znajdą się w sytuacjach wywołujących ekstremalne emocje, 3. edycja Chefs Only rozpoczęła się aranżacją morderstwa: w hotelu doszło do makabrycznej zbrodni. Jeden z pracowników hotelu odnalazł w pobliżu parkingu rozczłonkowane ciało boya hotelowego. Zbrodnia była o tyle dziwna, że wszędzie było mnóstwo krwi, a ciało młodego człowieka było w nieudolny sposób myte. Czy morderca próbował zatrzeć ślady? Jeśli tak, to dlaczego umył ciało, a nie próbował go ukryć? Ten fakt pozostawiał wiele pytań.

Uczestnicy Chefs Only zostali podzieleni na kilkuosobowe zespoły. Od tej chwili najważniejszy był dla nich czas. Miejsc do odwiedzenia było zbyt dużo, aby każda grupa mogła porozmawiać ze wszystkimi podejrzanymi. Poszczególne grupy odwiedzały wybrane miejsca, aby później móc wymienić się informacjami i ustalić kto jest mordercą. Na każdym stanowisku grupy otrzymywały karty ze wskazówkami, które pozwalały wyeliminować z grona podejrzanych kolejne postacie. Aby otrzymać wskazówki trzeba było jednak rozwiązać wiele pobocznych zagadek. Niektóre z nich nie miały wiele wspólnego z codzienną pracą szefa kuchni (np. poszukiwanie metalowych elementów za pomocą...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail