Costa Cruises ruszają rezerwaccje na rejs World Cruise 2027   przewoźnicy

Costa Cruises otworzyła rezerwacje na rejs World Cruise 2027, który obejmuje najdłuższą trasę jaka kiedykolwiek była oferowana przez armatora. Na pokładzie Costa Deliziosa goście wyruszą w 139-dniową podróż przez 5 kontynentów, 29 krajów i 47 destynacji.

 World Cruise 2027 1

 

Costa Cruises jest jednym z pionierów oferujących światowe rejsy od lat 70. XX wieku, a na rok 2027 przygotowano wyjątkową trasę, obejmującą nowe i ekskluzywne destynacje. Należą do nich Half Moon Cay, prywatna wyspa na Bahamach wyłącznie dla gości Costa, a także najbardziej kultowe miasta na wschodnim i zachodnim wybrzeżu Stanów Zjednoczonych, Hawaje, Tahiti, Fidżi, Australia, Japonia i Singapur.

 

Dostępne są dwie opcje rezerwacji tego rejsu. Pierwsza pozwala gościom wsiąść na pokład w Savonie i cieszyć się pełną 139-dniową trasą, wracając do tego samego miasta. Druga opcja to rozpoczęcie podróży w San Francisco i kontynuowanie 100-dniowej podróży z powrotem do Savony. Ta opcja pozwala gościom odkrywać rozległe krajobrazy Oceanii i odwiedzić najbardziej fascynujące miejsca w Azji i Afryce.

 

Dzięki rejsowi World Cruise 2027 chcemy zaoferować wyjątkowe i niezapomniane doświadczenie, które łączy eksplorację kultowych miejsc z ekskluzywnymi destynacjami, z których niektóre nigdy wcześniej nie były prezentowane w naszych trasach. Ta edycja ma na celu zdefiniowanie na nowo i unowocześnienie koncepcji podróżowania po całym świecie, oferując doświadczenie tym, którzy marzą o niezwykłej przygodzie i możliwości odkrywania świata z jakością i gościnnością, które definiują Costa Cruises”, powiedział Luigi Stefanelli, wiceprezes ds. sprzedaży światowej w Costa Cruises.

 

Rejs World Cruise 2027 rozpocznie się 26 listopada 2026 r. w Savonie i powróci do tego samego miasta 12 kwietnia 2027 r. W ciągu 139 dni statek opłynie glob, płynąc na zachód w poszukiwaniu przygody przypominającej najlepsze powieści podróżnicze.

map 

 

Statek będzie płynął wzdłuż wschodniego wybrzeża Stanów Zjednoczonych, z postojami w Nowym Jorku i Miami. Następnie rejs przeniesie się na zachodnie wybrzeże, z przystankami w San Francisco, San Diego i Los Angeles, gdzie pasażerowie będą świętować spektakularnego Sylwestra oraz mieć okazję polecieć helikopterem oraz odkryć Wielki Kanion i Las Vegas. Później Costa Deliziosa dotrze na Hawaje, z przystankami na Maui i Oahu. Następnie podróż będzie kontynuowana przez Oceanię, z wizytami w Australii (Cairns) i Nowej Kaledonii, zanim uda się do serca Azji, gdzie goście poznają futurystyczne miasta Japonii (możliwe jest wykupienie 5-dniowej wycieczki, aby odwiedzić Tokio, Kioto, Nagasaki, Hakone i górę Fuji), tradycje Hongkongu i Singapuru oraz egzotyczny urok Wietnamu. Po eksploracji Malediwów statek popłynie przez Ocean Indyjski do Południowej Afryki, gdzie pasażerowie będą mogli doświadczyć dreszczyku emocji podczas safari w Port Elizabeth. Podróż zakończy się powrotem na Morze Śródziemne.

Unikalną cechą edycji 2027 jest uwzględnienie dłuższych nocnych postojów w portach, pozwalając gościom w pełni zanurzyć się w atmosferze wybranych miejscach, takich jak Nowy Jork, Miami (Port Everglades), Los Angeles, San Francisco, Sydney, Tokio i Hongkong.

Costa Deliziosa, klejnot floty Costa, oferuje relaks, zabawę i dbałość o szczegóły, aby zapewnić gościom komfortowe doświadczenie na pokładzie. Dzięki jej eleganckim i jasnym kabinom, dekoracjom ze szkła Murano, romantycznemu Sunset Bar z widokiem na morze, a także rozrywce, pokazom tańca i muzyki na żywo będzie można przeżyć wyjątkową podróż.

Costa Deliziosa ma także rozbudowaną ofertę gastronomiczną, która jest w stanie zaspokoić wszystkie gusta: bufety i restauracje tematyczne z szeroką gamą dań włoskich i międzynarodowych, takie jak Sushino przygotowujące pyszne sushi lub Pizzeria Pummid'Oro, gdzie można delektować się autentyczną włoską pizzą; bary tematyczne, w których można odpocząć przy aperitifie lub koktajlu. Każdy dzień na pokładzie to okazja do odkrywania nowych smaków i cieszenia się wyjątkowym doświadczeniem kulinarnym.