trendy

#FoodFeelsGood – startuje Restaurant Week! Przedstawiamy restauracyjne debiuty wiosennej edycji Festiwalu w Warszawie!

2022-03-23

Rozpoczynający się 23 marca Restaurant Week to doskonała okazja do poznania nowych restauracji i smaków #SpozaKarty. Festiwal trwa niemal trzy tygodnie, a do odwiedzenia jest rekordowe 400 topowych restauracji, z czego do odkrycia – kilkadziesiąt debiutów. Rezerwacje trwają na https://RestaurantWeek.pl lub wygodnie w aplikacji https://app.rclb.pl. Gdzie warto zjeść w Warszawie? Podpowiadamy!

 Why Thai foodwine 1

fot. Why Thai Food & Wine

 

Warszawskie debiuty

 

Wiosenna edycja Restaurant Week potrwa do 10 kwietnia. Specjalnie na Festiwal restauracje przygotowały unikalne menu #SpozaKarty. W cenie 59 zł na wszystkich Gości czeka 3-daniowe menu oraz do wyboru festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic lub mocktail Kinley Yuzu. Co więcej nahttps://RestaurantWeek.plna każdego Gościa czeka kod rabatowy 15 zł w oknie płatności na końcu rezerwacji (kod przeznaczony tylko do płatności Visa). Co proponują debiutanci z Warszawy? Sprawdźcie!

 

1.     Why Thai Food&Wine

W gronie restauracji biorących udział w Festiwalu jak zawsze są debiutanci. Położona w sercu miasta, u zbiegu ulic Wiejskiej i Frascati, restauracja Why Tai zaprasza na najlepsze smaki Azji. W festiwalowym menu B na Gości czekają sajgonki z mango, ogórkiem, tajską kolendrą, makaronem oraz sosem kolendrowo-miętowym; polędwiczka wieprzowa z woka z grzybami shitake, jarmużem, imbirem, chili oraz ryżem jaśminowym, a także panna cotta aromatyzowana tonką, podawana z yuzu oraz miętą. W menu A Chef poleca grillowanego kalafiora z ziemniakami, orzechami nerkowca, prażoną szalotką, kolendrą w orientalnym massaman curry. Na deser perełki tapioki w mleczku kokosowym podawane z kremem z pieczonej cytryny oraz tajską bazylią.


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl

To też może Cię zainteresować









 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail