Rozpoczynający się 23 marca Restaurant Week to doskonała okazja do poznania nowych restauracji i smaków #SpozaKarty. Festiwal trwa niemal trzy tygodnie, a do odwiedzenia jest rekordowe 400 topowych restauracji, z czego do odkrycia – kilkadziesiąt debiutów. Rezerwacje trwają na https://RestaurantWeek.pl lub wygodnie w aplikacji https://app.rclb.pl. Gdzie warto zjeść w Warszawie? Podpowiadamy!
fot. Why Thai Food & Wine
Warszawskie debiuty
Wiosenna edycja Restaurant Week potrwa do 10 kwietnia. Specjalnie na Festiwal restauracje przygotowały unikalne menu #SpozaKarty. W cenie 59 zł na wszystkich Gości czeka 3-daniowe menu oraz – do wyboru – festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic lub mocktail Kinley Yuzu. Co więcej – nahttps://RestaurantWeek.plna każdego Gościa czeka kod rabatowy 15 zł w oknie płatności na końcu rezerwacji (kod przeznaczony tylko do płatności Visa). Co proponują debiutanci z Warszawy? Sprawdźcie!
1. Why Thai Food&Wine
W gronie restauracji biorących udział w Festiwalu jak zawsze są debiutanci. Położona w sercu miasta, u zbiegu ulic Wiejskiej i Frascati, restauracja Why Tai zaprasza na najlepsze smaki Azji. W festiwalowym menu B na Gości czekają sajgonki z mango, ogórkiem, tajską kolendrą, makaronem oraz sosem kolendrowo-miętowym; polędwiczka wieprzowa z woka z grzybami shitake, jarmużem, imbirem, chili oraz ryżem jaśminowym, a także panna cotta aromatyzowana tonką, podawana z yuzu oraz miętą. W menu A Chef poleca grillowanego kalafiora z ziemniakami, orzechami nerkowca, prażoną szalotką, kolendrą w orientalnym massaman curry. Na deser perełki tapioki w mleczku kokosowym podawane z kremem z pieczonej cytryny oraz tajską bazylią.