Nadchodzi rewolucyjna, turkusowa edycja konferencji MADE FOR Restaurant w Sopocie. Czym jest hasło „NEW GENERATION” wśród TOP Restauratorów?
Nadciąga nowa fala restauratorów, która zmiata z rynku stare postrzeganie gastronomii. Tu nie chodzi o wiek, a mentalność i otwartość na zrównoważony rozwój, ,,turkusowe” zespoły oraz nowoczesne aplikacje i własną lojalną społeczność w mediach społecznościowych. Udowodnimy to już 21 czerwca w Radisson Blu Hotel Sopot w międzynarodowym gronie, podczas interaktywnej edycji konferencji MADE FOR Restaurant, której Partnerem po raz pierwszy jest Miasto Sopot. Wybierzemy TOP 10 Restauratorów „NEW GENERATION” i poznamy TOP influencerów. Usiądziemy przy okrągłym stole z restauratorami wyróżnionymi w rankingu TOP 50 polskich restauratorów według Forbes & FOR Solutions. Zapraszamy też na koktajl party i degustacyjne opowieści Piotra Kościuka i Michała Gębali, odpowiedzialnych za kuchnię w Radisson Blu Hotel, Sopot.
Dlaczego TURKUSOWA?
To będzie turkusowa konferencja, tak jak turkusowe morze tuż obok, turkusowy zespół Radisson Blu Hotel Sopot, który błyszczy nowością oraz turkusowy kolor naszej grafiki, który symbolizuje: wiedzę, kreatywność, integralność ze środowiskiem, uzdrowienie biznesu i moc kompetencji... Tak charakterystyczne dla nowego pokolenia przedsiębiorców. Rynek „zamiata” nowa fala restauratorów i influencerów kulinarnych. Już 21 czerwca na MADE FOR Restaurant poznamy opowieści tych TOP of THE TOP w obydwu kategoriach. Nagrodzimy najlepszych.
FORMUŁA HYBRYDOWA
To będzie warsztatowa edycja, pełna degustacji, warsztatów i po raz pierwszy w historii elementów speed datingu. - Każda nasza konferencja to powiew świeżości w branży.
Zawsze warto być z nami osobiście i usiąść do okrągłych stołów z najlepszymi, aby czuć się pewniej w biznesie i skrócić drogi dotarcia do ważnych rozwiązań. Tym, którzy nie zdążą złapać miejsca stacjonarnego, proponujemy wersję on-line, która weszła już na stałe w naszą formułę - opowiada Agnieszka Małkiewicz, Prezes FOR Solutions i organizatorka konferencji MADE FOR RESTAURANT.
Gości wydarzenia przywita Magdalena Czarzyńska – Jachim - Wiceprezydent Miasta Sopotu, które jest Partnerem Strategicznym konferencji. - Jesteśmy dumni z naszych sopockich szefów kuchni, którzy choć doskonali w swoim fachu, nieustannie się szkolą i co istotne, wiedzą i doświadczeniem dzielą się z nami w każdym daniu. Oferują nam zarówno tradycyjne podejście do gastronomii, jak i to niezwykle nowoczesne. Wsłuchują się w potrzeby klientów łącząc to, co dziś wydaje się być najważniejsze: wprowadzanie lokalnych produktów, koncentracja na zdrowej żywności czy ekologii – podkreśla Wiceprezydent.
W tym duchu wydarzenie uświetnią degustacyjne opowieści bohaterów Radisson Blu Hotel Sopot: managera gastronomii Michała Gębali i szefa kuchni Piotra Kościuka, a także ich gości. - W czasie lunchu zaprosimy Gości w kulinarną podróż, w której dominować będą śródziemnomorskie i południowo amerykańskie dania przygotowane według klasycznych technik. Nie zabraknie również naszych wypiekanych na miejscu chlebów na zakwasie, które przygotowywane są zgodnie z tradycyjnymi recepturami i w duchu prostej, nieskomplikowanej kuchni, w której nic się nie marnuje. Nasz Gość – Tomasz Tracz, z krakowskiego Handelka i ReBread rozwinie ten wątek i zaprezentuje swoje danie, wpisujące się...