Święta Bożego Narodzenia to czas wzmożonego ruchu i wytężonej pracy, szczególnie w branży usługowej. Pierwsze, świąteczne komunikaty ofertowe wygłaszane są tuż po Wszystkich Świętych, a pod koniec listopada sklepy i duże galerie handlowe zalewa fala produktów, których motywem przewodnim stają się choinki, bałwanki i czekoladowe Mikołaje. Święta szczególną rolę odgrywają także w gastronomii. Goście restauracji oraz klienci sklepów internetowych, co roku, oczekują nowego, bogatego asortymentu prezentowego, który sprawi, że ich świąteczny czas wypełni się ucztowaniem do syta, a spotkania przy wspólnym stole staną się wyjątkowe. Okazuje się, że coraz więcej z nas rezygnuje z gotowania przed świętami, a zaoszczędzony czas decydujemy się poświęcić mirowi domowemu i rodzinie. Takie zachowania podejmowane są coraz częściej, a świadczą o tym liczne zamówienia gotowych, świątecznych paczek z ofert ulubionych restauracji.
Śląska Prohibicja to popularna restauracja położona w zabytkowym Nikiszowcu w Katowicach, która w tym roku świętuje podwójnie. Dla pracowników restauracji listopad i grudzień to nie tylko okres przygotowywania się do świąt, ale również moment oczekiwania na jubileusz. W tym roku restauracja obchodzi swoje 5 urodziny i z tej okazji organizuje wyjątkowy bankiet dla swoich gości, podczas którego nie zabraknie dobrego jedzenia, muzyki na żywo i upominków. Naturalnie, że zarówno urodziny jak i czas Bożego Narodzenia wiążą się z tradycją obdarowywania prezentami. O tym miłym zwyczaju, jak o wielu innych, Śląska Prohibicja nie zapomina i przygotowała dla swoich gości wspaniałe niespodzianki.
Pandemia okazała się być motorem napędowym dla decyzji o uruchomienia sklepu internetowego, który stał się głównym kanałem dystrybucji usług...