w numerze

Profesjonalna kuchnia cateringowa – aby wszystko działało sprawnie i szybko

2023-01-08

Branża cateringowa, jak cała branża gastronomiczna, ulega dużym zmianom. Z jednej strony odpowiada na trendy i mody, z drugiej zaś musi sprostać wyzwaniom takim jak zmieniające się zachowania konsumentów, różne warunki wynikające z elastycznych modeli czasu pracy oraz małe bezpieczeństwo planowania. Jednocześnie rosnące ceny energii, coraz trudniejsze planowanie surowców i brak wykwalifikowanych pracowników powodują, że właściciele lokali szukają nowych, oszczędnych rozwiązań.

rst 062022 425932 968153

Inwestycje w kuchnie cateringowe muszą dziś dążyć do jasnego celu i stanowić wydajną, opłacalną i zrównoważoną alternatywę dla obecnej sytuacji. Czas na eksperymenty się skończył, a nacisk na opłacalność jest dziś mocniejszy niż kiedykolwiek. Oznacza to m.in. oszczędność miejsca, czasu pracy, surowców, energii elektrycznej i wody. Wymaga to innowacyjnych urządzeń, które dzięki nowoczesnej technologii grzewczej sprostają współczesnym wyzwaniom, zmniejszą nakłady pracy, będą łatwe w obsłudze dla wszystkich i połączą jak najwięcej funkcji z wielu technologii kuchennych. 

Przyszłość zaczyna się dzisiaj

Smażenie, gotowanie, blanszowanie, smażenie w głębokim tłuszczu i gotowanie pod ciśnieniem muszą działać bez zarzutu, czasami także w nocy. To wiele zadań i czynności, które zwykle wymagają dużej liczby urządzeń, a tym samym dużej ilości energii. Procesy termicznego przygotowania potraw w branży cateringowej mają największy udział w zużyciu energii. Tradycyjne patelnie uchylne, kotły i frytownice charakteryzują się długim czasem nagrzewania,...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl

To też może Cię zainteresować









 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail