dzieje się

Kolacja Degustacyjna Roberta Muzyczuka i Dominika Duraja w Restauracji Alto W Katowicach 4 Pory Roku -Lato

2023-07-06

Blogerzy, ludzie świata gastronomii i przyjaciele Alto spotkali się 1 lipca w Katowicach na pierwszej z cyklu czterech kolacji degustacyjnych sygnowanych porami roku z udziałem dwóch szefów kuchni – Roberta Muzyczuka i Dominika Duraja.

 034

fot. materiał prasowy

Restauracja Alto mieści się w prawdopodobnie najpiękniejszej części Katowic, Strefie Kultury, w jej muzycznym sercu, budynku Narodowej Orkiestry Symfonicznej Polskiego Radia. Tym samym kolacja rozpoczęła cykl spotkań, który podobnie jak muzyka Vivaldiego, nawiązywać będzie do danej pory roku.

 

Cykl kolacji degustacyjnych Cztery Pory Roku jest projektem, który w naszych głowach pojawił się wraz z otwarciem restauracji. Za jego pośrednictwem chcemy przybliżyć wszystkim nasze spojrzenie na kuchnię polską, a jednocześnie pokazać, że niesamowite dania i wyśmienite trunki nie zawsze muszą być kojarzone z wyniosłą atmosferą.” - Mateusz Jeżewski (manager restauracji Alto) 

 

Kolacja była również debiutem Dominika Duraja w nowej restauracji, w której objął stanowisko Chefa Patrona. To jeden z najzdolniejszych śląskich kucharzy – zdobywca 3 czapek Przewodnika Gault & Millau, nominacji do nagrody Chef of the Year i tytuł Szefa Roku Południowej Polski, czyniąc go jednym z pięciu najlepszych szefów kuchni w naszym kraju. 

 

Głównym bohaterem spotkania było jednak jedzenie – pełne zaskakujących połączeń i tekstur. Z każdym daniem apetyt rósł coraz mocniej, a zwieńczeniem był zniewalający deser i idealnie dobrane do całości wina.

042


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl

To też może Cię zainteresować









 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail