W letniej odsłonie #FoodTrends przyjrzymy się najważniejszym trendom branży gastronomicznej na trzeci kwartał 2023 roku. Odkryjemy, w jaki sposób możemy delektować się ulubionymi daniami podczas wyjazdów wakacyjnych. Sprawdzimy, jakie są alternatywy dla tradycyjnego grilla i spojrzymy, w jaki sposób rozwijają się połączone usługi food-delivery i quick commerce.
fot. materiał prasowy
Wakacje – czas relaksu, wypoczynku i podróży – bardzo często tych zagranicznych. A potwierdzają to dane CBOS, 42% Polaków planujących wyjazdy wakacyjne ma zamiar je spędzić poza granicami naszego kraju. To dobra okazja do poznawania innych kultur poprzez odkrywanie miejscowej kuchni i lokalnych specjałów. Samo odwiedzanie restauracji jest niewątpliwie atrakcją, a jednak czasami mamy ochotę na piknik na mniej zaludnionej plaży czy szybką przekąskę w parku. Chcąc jednocześnie spędzać czas z dala od tłumu i próbować lokalnej kuchni możemy skorzystać z rozwiązań food delivery i zamówić wybrane danie w dowozie. Już teraz operatorzy rozwiązań dowozowych pozwalają na dostawy nie tylko do domu, ale także w plener. Co więcej, wakacje kojarzą nam się również z wygodą. A to mogą nam zapewnić globalni operatorzy dostaw – dzięki temu za granicą możemy korzystać z tej samej aplikacji food delivery, z której korzystamy w Polsce.
„Z Wolt można korzystać również na wakacjach – wystarczy się upewnić, że aplikacja działa na danym rynku. Nie trzeba preinstalować aplikacji ani dodawać ponownie karty – aplikacja automatycznie dostosuje się do wybranej lokalizacji. Dla podróżujących oferujemy również specjalne zniżki do wykorzystania w innych krajach. Ponadto jedną z najciekawszych funkcji aplikacji Wolt jest zakładka z najbardziej polecanymi restauracjami i sklepami przez lokalnych klientów. Niezależnie od tego, czy planujemy zamówienie na wynos,...