trendy

Fine Dining Week

2023-07-24

Wybitni szefowie kuchni, jakościowe produkty i zrównoważone podejście do kuchni - czyli dlaczego fine dining zdobywa coraz większą popularność.

Kopia SzFDW23 Restauracja Sowa 2

fot. materiał prasowy

Pierwsze Restauracje z segmentu fine dine wyraźnie odróżniały się od innych konceptów gastronomicznych - dania serwowane były bardzo formalnie, w stylowym i wyrafinowanym otoczeniu. Globalne zmiany m.in. ekonomiczne przełożyły się na zmiany i większą otwartość na urozmaicanie konceptów Fine Dine. Tegoroczna edycja festiwalu Fine Dining Week koncentruje się na haśle #NowaGościnność, bo to właśnie dzięki niej Goście chętniej odwiedzają Restauracje z segmentu premium. Co konkretnie wpłynęło na ten trend?

Wygórowane ceny i legendy o ekscentrycznych szefach oraz ogromnej presji towarzyszącej pracy w najlepszych Restauracjach utrwalane w filmach i serialach nie ułatwiały funkcjonowania konceptom gastronomicznym z sektora Fine Dine. Zarówno szefowie, jak i Restauratorzy odrobili lekcje i udowodnili Gościom, że najlepsze dania mogą być serwowane w różnorodnej scenerii, w bardziej przystępnych cenach, jak i – co...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl

To też może Cię zainteresować









 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail