trendy


Włoska uczta smaków - Startuje Tydzień Kuchni Włoskiej na Świecie 2023

2023-11-13

Spotkania z nagrodzonymi mistrzami kuchni, seminaria na temat kulinarnej sztuki i włoskiego stylu życia, pokazy gotowania oraz warsztaty. Tak zapowiada się promowana przez Ambasadę Włoch w Polsce Settimana della Cucina Italiana nel Mondo 2023, która odbędzie się w dniach od 13 do 19 listopada.

Settimana della Cucina Italiana nel Mondo 2023 

fot. materiał prasowy

W nadchodzącym tygodniu na całym świecie będzie obchodzona Settimana della Cucina Italiana nel Mondo 2023 (Tydzień Kuchni Włoskiej na Świecie), podczas której miłośnicy włoskiej kuchni będą delektować się wyjątkowymi daniami, regionalnymi produktami oraz poznają kulinarne i winiarskie tradycje Półwyspu Apenińskiego.

 

Regularnie co rok, włoskie ambasady na całym świecie organizują rozmaite wydarzenia promujące wyjątkową kuchnię ich kraju, wysokiej jakości produkty oraz kulinarną filozofię. Każdą edycję włoskiego tygodnia wyróżnia unikatowe hasło. Tegoroczne „Przy stole z kuchnią włoską: zdrowo i smacznie”podkreśla to, co często daje się słyszeć z ust specjalistów żywienia, że zaletami włoskiej kuchni są nie tylko jej smak, ale także pozytywny wpływ na dobrostan psychofizyczny.

- Tydzień Kuchni Włoskiej na Świecie jest okazją do promowania nie tylko tradycyjnych smaków oraz kulinarnych nowości zróżnicowanej kuchni włoskiej wywodzącej się z naszych regionów, ale również stylu odżywiania, który jest zarazem zdrowy i pełen smaku. W tym celu podjęliśmy skoordynowane działania wspólnie z całą siecią instytucji włoskich w Polsce, obejmującą Włoskie Instytuty Kultury w Warszawie i Krakowie, Biuro Promocji Handlu ICE, konsulów honorowych, Comites oraz stowarzyszenia włoskich przedsiębiorców - mówi Jego Ekscelencja Ambasador Republiki Włoskiej w Polsce Luca Franchetti Pardo.

 

Settimana della Cucina Italiana nel Mondo 2023  w polskich miastach

 

Zgodnie z myślą przewodnią VIII edycji Tygodnia Kuchni Włoskiej, organizatorzy polskich obchodów, zaplanowali szczególne atrakcje, które pozwolą zaprezentować włoską kulinarną kulturę z jak najlepszej strony. W wydarzeniach, które odbędą się w Polsce, udział wezmą kuchmistrzowie, propagatorzy włoskich smaków i zdrowego stylu życia. Już od 13 do 19 listopada Polacy będą mieli okazję cieszyć się smakiem włoskich dań i zdobywać wiedzę na temat jednej z najpopularniejszych kuchni świata.

 

W pierwszym dniu włoskiego tygodnia, 13 listopada o godzinie 18:00 w Hali Koszyki...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl

To też może Cię zainteresować









 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail