trendy

Ulubiona potrawa Polaków obchodzi swoje święto. Dzień Kebaba już 12 lipca

2024-07-11

Według Raportu Food Trendów Pyszne.pl 2023/24 najczęściej zamawianą w dostawie przez Polaków potrawą jest kebab. Jego historia sięga X wieku, jednak w Polsce zadebiutował dopiero w latach 70. w Sopocie. Od tamtej pory robi w naszym kraju zawrotną karierę, która znacznie przyspieszyła w ciągu ostatnich 30 lat. Z okazji Światowego Dnia Kebaba serwis Pyszne.pl dzieli się garścią ciekawostek o daniu, które swoją popularnością w Polsce przewyższa nawet hamburgery, pizze czy rodzime zapiekanki.

Pyszne.pl Dzien Kebaba

fot. materiał prasowy

 

Kebabowi rekordziści

W ciągu ostatniego roku kebaba co najmniej raz zamówiło niemal 40% aktywnych...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl

To też może Cię zainteresować









 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail