Costa Cruises rozpoczyna rezerwacje na rejs World Cruise 2027

 Costa Cruises otworzyła rezerwacje na rejs World Cruise 2027, który obejmuje najdłuższą trasę, jaka kiedykolwiek była oferowana przez armatora. Na pokładzie Costa Deliziosa goście wyruszą w 139-dniową podróż przez pięć kontynentów, 29 krajów i 47 kierunków.

rt 2025 02 91389

Costa Cruises jest jednym z pionierów oferujących światowe rejsy od lat 70. XX wieku, a na rok 2027 przygotowała wyjątkową trasę, obejmującą nowe i ekskluzywne miejsca docelowe. Należą do nich Half Moon Cay, prywatna wyspa na Bahamach wyłącznie dla gości Costa, a także kultowe miasta na wschodnim i zachodnim wybrzeżu Stanów Zjednoczonych, Hawaje, Tahiti, Fidżi, Australia, Japonia i Singapur. Dostępne są dwie opcje rezerwacji tego rejsu. Pierwsza pozwala gościom wsiąść na pokład w Savonie i cieszyć się pełną 139-dniową trasą, wracając do tego samego miasta.

Druga opcja to rozpoczęcie podróży w San Francisco i kontynuowanie 100-dniowej podróży z powrotem do Savony. Ta opcja pozwala gościom odkrywać rozległe krajobrazy Oceanii i odwiedzić najbardziej fascynujące miejsca w Azji i Afryce. Rejs World Cruise 2027 rozpocznie się 26 listopada 2026 r. w Savonie i powróci do tego miasta 12 kwietnia 2027 r. W tym czasie statek opłynie glob, płynąc na zachód w poszukiwaniu przygody przypominającej najlepsze powieści podróżnicze. Nowością edycji 2027 jest uwzględnienie dłuższych nocnych postojów w portach, co pozwoli gościom w pełni zanurzyć się w atmosferze wybranych miejsc, takich jak Nowy Jork, Miami (Port Everglades), Los Angeles, San Francisco, Sydney, Tokio i Hongkong.

Costa Deliziosa, klejnot floty Costa, oferuje relaks, zabawę i dbałość o szczegóły, aby zapewnić gościom komfortowe doświadczenie na pokładzie. Statek ma także rozbudowaną ofertę gastronomiczną, która potrafi zaspokoić wszystkie gusta – bufety i restauracje tematyczne z szeroką gamą dań włoskich i międzynarodowych, takie jak Sushino przygotowujące pyszne sushi lub pizzeria Pummid'Oro, gdzie można delektować się autentyczną włoską pizzą; bary tematyczne, w których można odpocząć przy aperitifie lub koktajlu. Każdy dzień na pokładzie to okazja do odkrywania nowych smaków i cieszenia się wyjątkowym doświadczeniem kulinarnym.


Wydanie: 2/2025, AKTUALNOŚCI


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail