Costa Cruises otworzyła rezerwacje na rejs World Cruise 2027, który obejmuje najdłuższą trasę, jaka kiedykolwiek była oferowana przez armatora. Na pokładzie Costa Deliziosa goście wyruszą w 139-dniową podróż przez pięć kontynentów, 29 krajów i 47 kierunków.
Costa Cruises jest jednym z pionierów oferujących światowe rejsy od lat 70. XX wieku, a na rok 2027 przygotowała wyjątkową trasę, obejmującą nowe i ekskluzywne miejsca docelowe. Należą do nich Half Moon Cay, prywatna wyspa na Bahamach wyłącznie dla gości Costa, a także kultowe miasta na wschodnim i zachodnim wybrzeżu Stanów Zjednoczonych, Hawaje, Tahiti, Fidżi, Australia, Japonia i Singapur. Dostępne są dwie opcje rezerwacji tego rejsu. Pierwsza pozwala gościom wsiąść na pokład w Savonie i cieszyć się pełną 139-dniową trasą, wracając do tego samego miasta.
Druga opcja to rozpoczęcie podróży w San Francisco i kontynuowanie 100-dniowej podróży z powrotem do Savony. Ta opcja pozwala gościom odkrywać rozległe krajobrazy Oceanii i odwiedzić najbardziej fascynujące miejsca w Azji i Afryce. Rejs World Cruise 2027 rozpocznie się 26 listopada 2026 r. w Savonie i powróci do tego miasta 12 kwietnia 2027 r. W tym czasie statek opłynie glob, płynąc na zachód w poszukiwaniu przygody przypominającej najlepsze powieści podróżnicze. Nowością edycji 2027 jest uwzględnienie dłuższych nocnych postojów w portach, co pozwoli gościom w pełni zanurzyć się w atmosferze wybranych miejsc, takich jak Nowy Jork, Miami (Port Everglades), Los Angeles, San Francisco, Sydney, Tokio i Hongkong.
Costa Deliziosa, klejnot floty Costa, oferuje relaks, zabawę i dbałość o szczegóły, aby zapewnić gościom komfortowe doświadczenie na pokładzie. Statek ma także rozbudowaną ofertę gastronomiczną, która potrafi zaspokoić wszystkie gusta – bufety i restauracje tematyczne z szeroką gamą dań włoskich i międzynarodowych, takie jak Sushino przygotowujące pyszne sushi lub pizzeria Pummid'Oro, gdzie można delektować się autentyczną włoską pizzą; bary tematyczne, w których można odpocząć przy aperitifie lub koktajlu. Każdy dzień na pokładzie to okazja do odkrywania nowych smaków i cieszenia się wyjątkowym doświadczeniem kulinarnym.