Ruszył nabór do konkursu kulinarnego i jury XII Festiwalu Śląskie Smaki

XII Festiwal Śląskie Smaki zbliża się wielkimi krokami! W tym roku odbędzie się 11 czerwca w urokliwym Koszęcinie.

rt 2017 04bb 11

  To miejsce ważne dla współorganizatora Festiwalu, którym tym razem został Zespół Pieśni i Tańca „Śląsk” im. Stanisława Hadyny. Śląska Organizacja Turystyczna właśnie ogłosiła nabór do konkursu kulinarnego. Jak co roku o tytuł Eksperta Śląskich Smaków oraz złoty, srebrny i brązowy durszlak ubiegać się mogą zarówno amatorzy, jak i profesjonaliści oraz uczniowie szkół gastronomicznych. Łącznie do konkursu mogą stanąć maksymalnie 24 drużyny (po osiem z każdej kategorii). Ekipy amatorów mogą się składać z jednej do czterech osób, a ekipy profesjonalistów i szkół gastronomicznych – z jednej do dwóch osób. Wraz z naborem do konkursu ruszył nabór do jury Festiwalu Śląskie Smaki. Organizatorzy imprezy poszukują kucharzy, etnografów i nauczycieli zawodu w dziedzinie gastronomii, którzy oceniać będą niezwykłe potrawy uczestników. Co ważne, w jury jest jedno miejsce dla osoby mogącej się wykazać szczególną znajomością kuchni regionalnej. Co to znaczy? Ktoś, kto brał już udział w konkursach kulinarnych (jako uczestnik lub jako juror) lub należy do Koła Gospodyń Wiejskich czy innej organizacji zajmującej się m.in. kuchnią regionalną albo posiada np. dorobek wydawniczy w tym zakresie, również może być członkiem jury konkursu kulinarnego. Każdy więc może stać się częścią Festiwalu Śląskie Smaki. 


Wydanie: 4/2017, AKTUALNOŚCI


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail