Edukacyjna rola turystyki kulinarnej w rozwoju regionalnym

Do początku 2020 r. turystyka kulinarna była jednym z najdynamiczniej rozwijających się segmentów turystyki. W obecnej sytuacji jej rozwój będzie wolniejszy. – To nie znaczy jednak, że należy zaprzestać inwestować w ten segment – przekonywała dr Magdalena Tomaszewska- -Bolałek podczas konferencji „Edukacyjna rola turystyki kulinarnej w rozwoju regionalnym” zorganizowanej przez Szkołę Główną Turystyki i Hotelarstwa Vistula. To dobry moment na przygotowanie spójnej strategii oraz działania informacyjne.

rt 2020 10a 19

Pandemia nie jest okolicznością sprzyjającą rozważaniom o turystyce. Nauka musi jednak wybiegać dalej i spoglądać w przyszłość. Turystyka jest potrzebą człowieka. Nawet jeśli dziś ograniczamy nasze apetyty, przyjdzie czas, że znów wyruszymy w podróż. Modele turystyki mogą się zmienić, ale niektóre trendy z nami zostaną, w tym turystyka kulinarna. To jedna z najatrakcyjniejszych form rekreacji, ale także jedna z droższych. O jej walorach, znaczeniu i przyszłości mówili uczestnicy międzynarodowej konferencji „Edukacyjna rola turystyki kulinarnej w rozwoju regionalnym”, którą zorganizowała Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula. 

Świat od kuchni – liczą się emocje

Coraz więcej ludzi zwiedza świat od kuchni. Jest dla nich ważne i intrygujące nie tylko to, co jedzą, ale także jak i z kim biesiadują. Turyści kulinarni poszukują naturalnych, świeżych i doskonałej jakości produktów, smaków, zapachów, obyczajów i tradycji. Chcą zasmakować czegoś wyjątkowego...



Milena Kruszniewska

Wydanie: 10/2020, ŚWIAT BRANŻY
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl


 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail