konkursy

Laureaci Złote Widelce 2023

2023-05-04

W dniu 27.04.2023 odbyła się Wielka Gala XII edycji Konkursu Polska od kuchni podczas której wręczone najlepszy restauracjom w Polsce nagrody Złote Widelce.

 

z6

       fot. materiał prasowy

 

Wręczono również po raz drugi godła promocyjne CHEFS CHOICE. Nagroda jest przyznawana przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich i Fundacji WIP firmom z sektora HoReCa potwierdzającą wysoką jakość oferowanych produktów.

Kapituła Konkursu przyznała również wybitnym kucharzom – autorytetom w środowisku 3 zaszczytne  tytuły ARCYMISTRZ SZTUKI KULINARNEJ.

Organizatorem konkursu o Złoty Widelec była Fundacja WIP

Gospodarzem uroczystości był AIRPORT HOTEL OKĘCIE

PATRONAT MEDIALNY na projektem objęły portale gastronomiczne PAPAJ,NEWS GASTRO oraz magazyny Restauracja, Hotelarz, Poradnik Restauratora, Szef Kuchni, Biznes Restaurację & Catering oraz Przegląd Piekarski i Cukierniczy

Patronat objęła również telewizja WIP Współpraca przy konkursie WIP BUSINESS CLUB

PARTNERZY GŁÓWNI TO MUSZYNIANKA I GRUPA DE LUXE

PARTNERZY GALI TO: firma BUKAT, Fanex, M i M Rnik, Wiatrowy Sad,  EJO – wędliny naturalne, PIGWONIADA,  Marka DILMAH. Marka SAQUELLA, Marka DiWine, Marka LEGACY, Nalewki Staropolskie Karol Majewski i  spółka

Patronat merytoryczny Stowarzyszenie Euro Taques Polska,  Stowarzyszenie Kucharzy Polskich

 

 

Lista nagrodzonych

SCHEFS CHOICE

1.WOŁOWINA I WIEPRZOWINA DŁUGODOJRZEWAJĄCA  SOKOŁÓW 

2. NATURLNA WODA MINERALNA  MUSZYNIANKA                                                            

3. NALEWKI STAROPOLSKIE KAROL MAJEWSKI I S-KA                                         

4. TŁOCZNIA SOKÓW Z OWOCÓW WARZYW I ZIÓŁ  WIATROWY SAD                   

5.MANUFAKTURA WIN OWOCOWYCH  DiWine                                                            

6.LEGACY POLAND    WÓDKA ŻYTNIA Z PIGWĄ      POLISH DRY GIN

 

ARCYMISTRZ SZTUKI KULINARNEJ

WIESŁAW BOBER szef kuchni restauracji WZORCOWNIA           

GIANCARLO RUSSO  organizator ARTE CULINARIA ITALIANA

YUSUF  KALESHIA – szef kuchni restauracja CURRY KING

 

ZŁOTE WIDELCE WYRÓŻNIENIA SPECJALNE

1.SZEF KUCHNI ROKU 2023                                                                                PIOTR DOMAŃSKI       RESTAURACJA HORIZON  HOTEL HOLIIDAY INNN GDAŃSK   

2.SZEF KUCHNI TRADYCYJNEJ W NOWOCZESNEJ ODSŁONIE                        IRENEUSZ...


Polecamy
Strefa prenumeratora


  Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Prenumerata RYNKU TURYSTYCZNEGO to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.rynek-turystyczny.pl
  • (w tym archiwum dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Rabat uzależniony od długości trwania prenumeraty
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 20
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego na stronie www.sklep.pws-promedia.pl
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Restauracji napisz skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl

To też może Cię zainteresować









 




Strefa prenumeratora
ARCHIWUM ONLINE RYNKU TURYSTYCZNEGO:
Login:
Hasło:
Zapomniałem hasło


E-tygodnik
Bądź na bieżąco
Jeżeli chcesz otrzymywać w każdy poniedziałek przegląd najważniejszych informacji branżowych, zapisz się do listy subskrybentów.



Jeżeli chcesz wypisać się z listy odbiorców newslettera, wpisz adres e-mailowy i kliknij "rezygnuję".
Twój e-mail